divendres, 20 de desembre del 2013

UMMMMMMM

Ens encanta quan arriva el Nadal i la casa comença a fer aquella bona olor!
 
Aquest any hem ampliat el que sembla que serà una tradició a partir d'ara, les agulles ens hem reunit amb els menuts per pintar galetes de Nadal.  De moment només pinten, però quan els nens creixin una mica més també els deixarem fer-les.
 
 

Com podeu veure en vàrem fer un mon munt, però ja se sap que n'hi han d'haver forces si entre mig de pintar anem menjant! Som uns golafres!
 
 
Un cop tot va estar a punt ja va ser hora de començar la festa!


 
Que boniques que van quedar, els nostres nens són uns artistes!

 
Per si voleu intentar-ho us passo la recepta (jo la vaig fer quatre vegades):
 
1 - 125gr de mantega (a temperatura ambient)
2 - 150gr de sucre
3 - 2 culleradetes de sucre "vainillat" o vanil·lina ensucrada
3 - 1 ou
4 - 250gr de farina
5 - 1 culleradeta rasa de llevat químic
 
Preparació:
 
Mesclem 1+2+3 fins que obtinguem una massa homogènia. Afegim 3 fins que quedi ben incorporat. Després mesclem 4 i 5 i els afegim poc a poc a la massa, per parts, en dues  tres vegades. Obtindrem una massa elàstica, però massa tova per poder treballar-hi, en fem una bola, la emboliquem en paper film i la reservem un parell d'horetes a la nevera.
 
Escalfem el forn a 180ºC
 
Agafem la massa i la estirem en una làmina d'uns 5mm de gruix, no us oblideu d'enfarinar la superfície de treball i el corró, si no se us enganxarà. Amb talladors de galetes anem fent les formes i les anem posant en una safata de forn coberta amb paper de forn, a falta d'aquest paper podem pintar la safata amb mantega (així ho fèiem a casa quan jo era petita).
 
Enfornem durant 10 minuts o fins que veiem que comencen a agafar color. Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixa de forn o una reixa de refredar pastissos.
 
Glassa:
 
A casa sempre la hem fet a ull, a cada bol (tants com colors vulguem fer servir) hi posem sucre llustre i una mica de suc de llimona, fins que ens quedi una textura com de mel o iogurt grec. I llavors li donem color, aquesta vegada hem fet servir colorants en gel, però també podem fer servir el clàssics colorants alimentaris líquids.
 
Ara només falta pintar amb un pinzell i decorar amb fideus de xocolata i/o sucre i d'altres coses, si no trobem res específic podem decorar les galetes amb lacasitos o ossets de goma.
 
Espero que us agradin molt.
 
Bon Nadal!
 
Àngela

4 comentaris:

  1. Quina bona pintaaaaaa!!!! Mmmmmmm….

    ResponElimina
  2. Merci per la recepta, algun dia d'aquestes vacances la farem servir!

    ResponElimina
  3. Ooooh¡¡¡¡ Quina bona idea, els nens s'ho passes pipa i han quedat molt boniques. Mm'ho apunto per quant tingui mes temps ;-)

    ResponElimina
  4. Mares i nens sou tots uns artistes!!! Una abraçada!

    ResponElimina